2020 / / Professional

Radioactive Live Soundscape

  • Company
    Center For Spatial Information Science, The University of Tokyo, Japan
  • Lead Designer
    Hill Kobayashi
  • Design Team
    Kobayashi Lab.
  • Project Link

The projects aim to distribute the soundscape in the exclusion zone to the public via the Internet. A microphone has been placed at the entrance to a forest in the exclusion zone (37° 28′ 04.3″ N, 140° 55′ 27.5″ E), 10 km away from the Fukushima Daiichi Nuclear Power Plant. This allows us to hear the soundscape from this location in real time. It represents the diversity of organism in the forest. This project aims to watch over the lives that will come to an end in the near future and the new lives that appearing, until the reactor decommissioning work has been completed.

Photo Credit: Center For Spatial Information Science, The University Of Tokyo